PRATA OM ALKOHOLS NOVELLTÄVLING

 

Höstterminen 2016 (1 september) startar novelltävlingen igen. Planera in det som en aktivitet i ert hälsofrämjande arbete och integrera det i svenskundervisningen. Utöver priset på 10 000 kronor till klasskassan, publiceras samtliga noveller som tar sig till final i vår novellsamling som kommer ut en gång per år och som idag är beställd i över 30 000 exemplar.

 

Prata Om Alkohols årliga novelltävling går ut på att elever individuellt skriver noveller på temat ungdom och alkohol, men priset går till hela klassen. Det går att lämna in fritt antal noveller per klass.

 

Läs mer tävlingsinformation och regler.

Förstapristagarna vinner 10 000 kronor vardera till sina klasskassor, andra- och tredjepristagarna vinner bokpaket och biobiljetter. Samtliga pristagares noveller blir dessutom publicerade i Prata Om Alkohols novellsamling. Novellsamlingen är kostnadsfri för skolor och har hittills beställts i 30 000 exemplar av skolor runt om i landet. Temat för novelltävlingen är ungdom och alkohol och juryn består av författare, förläggare, journalister och pedagoger.