LADDA NER NOVELLER

Noveller_1060x483

NOVELLER

 

Varje år anordnar Prata Om Alkohol en stor nationell novelltävling på temat ”ungdom och alkohol” för elever på högstadiet och gymnasiet. Cirka 1 000 noveller skickas in till redaktionen varje år, vilket betyder att tävlingen har blivit en av de största i sitt slag i Sverige.

 

I Prata Om Alkohols novellsamling presenteras de bästa bidragen från den senaste novelltävlingen. Novellerna är skrivna av ungdomar på högstadiet och gymnasiet och väljs ut bland en stor mängd bidrag från elever runt om i landet. Med stor berättarglädje och ett rakt språk bjuder författarna oss på berättelser som med olika infallsvinklar tar sig an ämnet – ingen novell är den andra lik.

 

Vi hoppas att boken ger upphov till reflektion och diskussion. Läs den på egen hand, tillsammans med andra eller använd den som diskussionsunderlag i klassrummet.

 

Novelltävlingen är en del av den långsiktiga skolsatsningen Prata Om Alkohol, som syftar till att få ungdomar att avstå från alkohol. Prata Om Alkohol består i huvudsak av ett läromedel för hälsofrämjande arbete med ungdomar. Läromedlet kan användas för att skapa en röd tråd i arbetet, men också som ett material att inspireras av och bygga vidare på.

 

Du kan beställa eller ladda ner ditt kostnadsfria exemplar av novellsamlingen här.

NOVELLTÄVLING OM ALKOHOL

Prata Om Alkohols årliga novelltävling går ut på att elever individuellt skriver noveller på temat ungdom och alkohol, men priset går till hela klassen. Det går att lämna in fritt antal noveller per klass. Utöver priset på 10 000 kronor till klasskassan, publiceras samtliga noveller som tar sig till final i vår årliga novellsamling. Läs mer om novelltävlingen genom att klicka på länken här.