FILMTÄVLING 2017 AVGJORD

 

Stort tack till alla som skickat in sina fina bidrag till årets filmtävling “Berätta för hundra andra”. Bland de 190 fantastiska bidrag som skickades in från elever i hela landet var det fem elever från klass ESEST15A på Fria Läroverken i Kalmar som kammade hem vinsten i filmtävlingen “Alla påverkas av din olycka”.

 

Se alla pristagare och motiveringar www.berattaforhundraandra.se

 

Tävlingen handlar om att skapa uppmärksamhet kring problemen med alkohol och droger i trafiken. Elever på högstadiet och gymnasiet får i uppdrag att skapa en kampanjfilm på 60 sekunder vars syfte är att påverka andra att välja bort alkohol och droger i trafiken. Läs mer om tävlingen

 

Prata Om Alkohols filmtävling som går ut på att elever i gymnasiet och högstadiet skapar egna filmer för att påverka andra att välja bort alkohol i trafiken. Vi hoppas att du vill vara med och tävla igen nästa år! Läs mer om tävlingen

 

2017 års pristagare

Förstapristagare 2017
Andrapristagare 2017
Tredjepristagare 2017

 

EXEMPEL PÅ TIDIGARE VINNARE

2014 års tävling slog rekord i antalet deltagare men det var Johanna Erling från Campeon Frigymnasium i Helsingborg som tog hem förstapriset för hennes kampanj ”Don’t drink & drive”, som består av en låt och musikvideo. 
2013 tog elever från JB gymnasiet i Kalmar i stenhård konkurrens hem segern i Prata Om Alkohols nationella skoltävling med kampanjen Rädda dina drömmar – en mycket välgjord och dramaturgisk kampanj som fångar och håller kvar tittarens intresse.
Förstapriset 2012 gick till andraårseleverna på John Bauer i Örebro tävlingen med kampanjen Allt hör inte ihop. Hela klassen fick bland annat dela på 10 000 kr och andra presenter. Kampanjen fick också visas på storbilds-tv längs E4:an.